Съветниците в Асеновград с таблети за Коледа

tablet asgr

Предколедно с чисто нови таблети Samsung гласуват от днес общинските съветници в Асеновград. Мобилните устройства вече са част от новата електронна система на местния парламент,  с която се отчита вота на старейшините. 15 000 лева струва системата,  като 6 000 от тях са за таблетите.

Електронните джаджи са 10-инчови и с тях съветниците могат да решат дали да подкрепят дадено предложение, да гласуват против него или да се въздържат. Освен това с устройството могат да се запознават с докладните, внесени от общинската администрация.

Тази сутрин началото на заседанието закъсня с десетина минути заради обучението, което преминаха съветниците. Наложи се и прегласуване на първата точка в дневния ред – план-сметката за чистота, тъй като старейшините все още не бяха усвоили напълно операциите по гласуването. В крайна сметка и с общи усилия те овладяха модерните устройства и работата тръгна с пълна пара, като за три часа бяха изгласувани над 70-те точки в дневния ред.

Подмяната на електронната система за гласуване се наложи,  тъй като старата блокира, припомниха от ръководството на местния парламент.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top