Съветниците от НФСБ против строеж на спортни игрища на Гребната база

Съветниците от НФСБ против строеж на спортни игрища на Гребната база

Лятото, когато хората излизат в отпуск и са с по-претъпено внимание се използва от сегашното управление, за да се предлагат и гласуват на общинската сесия точки, които в друго време биха предизвикали по-сериозни дебати. Това заяви общинският съветник от Национален фронт за спасение на България /НФСБ/ Слави Георгиев. Думите му са по повод някои от предложенията, внесени за разглеждане на сесията на местния парламент, която ще се проведе на 1 август.

Предложението да се гласуват 850 хил. лв. за популяризиране на Пловдив като туристическа и бизнес дестинация през следващата година е една от точките, които ще бъдат дискутирани. Ден преди заседанието, общинският съветник пита защо за тази дейност се заделят допълнително 750 хил. лева. За 2014-та средствата са едва 100 хил. лв.

„Няма никаква обосновка, за да се изискват тези пари, никакъв дебат до момента в Общинския съвет не е имало как да бъдат разпределени тези средства, как да се структурира, каква е стратегията на Пловдив, за да се рекламира като бизнес и туристическа дестинация“, посочи Слави Георгиев.

С аргумента, че базиликата срещу Католическата църква е част от историята на града, съветниците от НФСБ ще подкрепят искането за закупуването й. Противоположно е мнението им за покупка на бившия бар „Каменица” за сумата от 750 хил. лв.

„Тотално неподходящо е помещението за галерия. Няма нито един светъл прозорец, никакъв досег с пряка слънчева светлина. То е мазе, дупка, допълни Георгиев.

Съветниците от НФСБ са против строеж на спортни игрища на Гребната база и изграждане на нови зони за търговия в Столипиново.

Подобни статии

Top