Съветници в Асеновград: Мандатът беше успешен! (СНИМКИ)

Като успешен определиха мандата на Общинския съвет в Асеновград повечето съветници от различни политически групи по време на последната редовна сесия на местния парламент за този мандат. Според тях в града е подобрена инфраструктурата, решени са и повечето проблеми на гражданите, достигнали до разглеждане от съветниците. 30 точки бяха гласувани на днешното заседание.

Последната редовна сесия за този мандат не се размина без минискандал. Някъде около седмата точка в дневния ред, свързана с продажба на поземлени имоти в асеновградските села, се оказа, че в залата има един съветник по-малко от гласувалите 32, а независимият Атанас Ников поиска проверка на кворума. Впоследствие скандалът бе замазан, а председателят д-р Светозар Шуманов призова старейшините да стоят по местата си и да не гласуват с чужди карти.

В първата почивка блиц анкета на DCNEWS показа, че представителите на различните партии определят мандата на местния парламент като успешен. Оценката на опозицията обаче бе с обратен знак.

Оценките ми са доста противоречиви. Защото имаше моменти, в които общинския съвет постигаше съгласие по някои много важни въпроси, защото ние четири години сме опозиция. И въпреки това сме се старали през тези четири години да бъдем, за разлика от миналия мандат опозицията, ние да бъдем конструктивна опозиция, категоричен беше председателят на групата съветници от ГЕРБ Костадин Яков.

Винаги може да се иска повече. Но аз считам, че този мандат с общи усилия направихме много повече от другите мандати. За първи път Общинският съвет успя да се консолидира по основни въпроси, посочи Божидар Малинов, лидер на старейшините от БСП.

Смятам, че това беше един ползотворен мандат, защото няма нито една молба от гражданин на този град, която трябваше да мине през Общинския съвет и да е върната. За 63 сесии Общинският съвет е гласувал над 2000 предложения, обобщи д-р Светозар Шуманов, председател на Общинския съвет в Асеновград.

Според него и съветниците от управляващото мнозинство – БСП, ДПС и СДС, гражданите могат да видят всичко направено на своята улица и пред къщите си.

На сесията днес, освен редовните подробни устройствени планове, заменки, наеми и продажби, беше гласувана също финансова помощ за закупуване на противогрипни ваксини, глюкомери, лентички и игли за измерване на кръвната захар за диабетиците в Асеновград. Съветниците отпуснаха също 5000 лева социална помощ на страдащата от левкемия учителка по английски Любомила Ангелова и дадоха своята лична лепта на благотворителния базар в нейна подкрепа.

Подобни статии

Top