Съденият за убийството на Стефка оглуша

За 1 октомври беше отложено делото срещу Владимир Костадинов, който е подсъдим за убийството на 18-годишната абитуриентка Стефка Маджарова.  Отлагането този път е заради поискана от адвоката му нова съдебно-медицинска експертиза на слуха на Костадинов. Тя трябва да установи дали той изобщо чува това, което се говори в съдебната зала. Днес младият мъж се появи в залата с тампон в лявото ухо.

Делото за убийството на хубавата Стефка бе отлагано няколко пъти през последните месеци заради интервенции от страна на Костадинов в колянната става. Подсъдимият си инжектираше в коляното фекалии и други течности, за да си предизвика възпаление на колянната става.

На делото бяха разпитани свидетелите, които са присъствали, когато е открит трупа на абитуриентката. Разпитан бе и полицейският фотограф Марин Кръстанов, който изясни, че телефонът на Стефка е бил в джоба й при изваждането на тялото от канала.

Защитникът на Владимир Костадинов поиска отново да се извърши оглед на мястото на убийството и да се провери дълбочината на канала. Той настоя да бъде разпитано семейство, което живеело в близост до канала.

Искането за нова съдебно-медицинска експертиза бе удовлетворено, ще бъдат призовани и новите свидетели, реши съдията по делото. Отхвърлено бе поредното искане за промяна на мярката за неотклонение на Владимир Костадинов от „задържане под стража“ в по-лека.

Подобни статии

Top