Съдийската комисия на БФС осъди остро поведението на Вили Вуцов

Треньорът на Янтра отнесе солидна глоба за призива си към феновете да бият делегата Георги Йорданов с тояги и сопи

Съдийската комисия към Българския футболен съюз осъжда остро поведението на старши треньора на ФК Янтра (Габрово) – г-н Велислав Вуцов, се казва в позиция на комисията.

„За нас е недопустимо официален представител на футболен клуб да подстрекава местната общественост към насилие спрямо когото и да било.

Г-н Георги Йорданов е дългогодишен съдия от ранглистата на ФИФА, а към днешна дата е уважаван международен съдийски наблюдател. Също така той е член на СК в последните 6 години, като в голяма част от този период е и заместник-председател на комисията и многократно е доказал своя безупречен професионализъм.

Припомняме, че мисията на футболната игра е да носи удоволствие и радост на хората, а не да води до физическо насилие.

Екипът на СК продължава да работи ежедневно за прогреса на българския футбол и няма да допусне каквито и да било опити за натиск или въздействие.

В заключение бихме искали да пожелаем успешен завършек на първенствата на всички нива в българския футбол!“, се казва с позицията на Съдийската комисия.

Треньорът на Янтра (Габрово) Велислав Вуцов бе глобен с 2500 лева от Дисциплинарната комисия за поведението си.

„Георги Йорданов се казва. Приканвам всички хора в Габрово, които идват на мача, с тояги и сопи да не го пускаг, да го бият, каквото искат да го правят“, каза Вуцов за бившия съдия след срещата с ЦСКА 1948 II. 

Източник: БТА, БФС