Съдийската комисия отказа чуждестранни рефери на Ботев (Пловдив)

Клубът отнесе глоба от 5 хиляди лева, а Ивелин Попов от 4 хиляди за уронване на престижа на българските съдии в медиите

Във връзка с постъпило официално писмо от ПФК Ботев (Пловдив) с искане за назначаване на чуждестранни съдии на двата полуфинални мача от турнира за Купата на България срещу ЦСКА-София, Съдийската комисия към Българския футболен съюз желае да информира както ръководството на ПФК Ботев (Пловдив), така и цялата футболна общественост в България, че подобно искане е невъзможно да бъде удовлетворено.

„Българският футболен съюз е част от УЕФА и има сключено споразумение с европейската федерация по Конвенцията за развитие и обучение на съдиите в България, което забранява назначението на рефери от други държави. Ръководството на Съдийската комисия има пълно доверие на българските арбитри и смята, че те са доказали своите качества в не една и две важни срещи от първенството и турнира за Купата на България“, заявиха от Съдийската комисия.

В същото време Дисциплинарната комисия на БФС наложи солена глоба на Ботев (Пловдив) – 5000 лева за обидни и нецензурни скандирания, възпламеняване на бомбички на пистата.

За за уронване престижа и нарушаване честта и достойнството на съдийската бригада в медиите капитанът на тима Ивелин Попов е глобен с 4000 лева.