Съдът в Асеновград остави в ареста рецидивист за опит за кражба

Районният съд в Асеновград наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 52-годишния Петър Николов от село Болярци, обвинен в опит за кражба при условията на опасен рецидив, съобщиха от прокуратурата.

„Петър Николов е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, характеризиращо се с висока степен на обществена опасност. Осъждан е многократно, няма постоянен адрес, укривал се е от органите на полицията, за което следва да му бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, заяви в съдебната зала Димитър Молев от Районна прокуратура – Асеновград.

Николов бе обявен за общодържавно издирване, след като не бе открит на постоянния си адрес в пловдивското село от служители на Областната дирекция на МВР във връзка с опит за кражба на пари от частно жилище в Асеновград на 24 юли 2015 година.

На 29 август Петър Николов бе задържан в жилище в Пловдив, в което при претърсване са намерени и иззети мобилни телефони, 1840 лева, 1033 долара, 2000 евро, флаш памет, електрошокова палка, преносим компютър и други.

За периода от 1977 г. до 2005 г. Николов е осъждан многократно за престъпления против собствеността. Определението на Районен съд – Асеновград може да се обжалва в тридневен срок пред Окръжен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top