Съдът гледа мерките на задържания и.д. кмет на Куклен и Надежда Минчева - DC news

Съдът гледа мерките на задържания и.д. кмет на Куклен и Надежда Минчева

Нов председател на Апелативния съд в Пловдив

Изпълняващият длъжността кмет на Куклен Костадин Павлов и пловдивската бизнес дама Надежда Минчева обжалват днес пред Апелативния съд мерките си за неотклонение „Задържане под стража“, постановени миналата седмица от Окръжния съд.

Павлов бе обвинен в търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение и приемане на подкуп съответно от 1200 и 3000 лева, за да помогне на Минчева да спечели обществената поръчка за доставка на хранителни продукти за детската градина и домашния патронаж в града.

Срещу бизнес дамата са повдигнати обвинения в даване на подкупи в размер на общо 4200 лева на изпълняващия длъжността кмет на Куклен.  Името на Минчева, която е управител на пловдивската фирма „Надежда 2000“, нашумя скандално покрай задържането на бившия кмет на район „Централен“ Райна Петрова, обвинена в същото престъпление.

Припомням, че това не е първият кмет на Куклен, обвинен в злоупотреба със служебно положение във връзка с обществени поръчки. Преди 2 години избраният кмет на община Куклен Димитър Сотиров и неговият заместник Иван Апостолов бяха отстранени от длъжност и обвинени в длъжностно присвояване. Делото срещу тях продължава и в момента.

Подобни статии

Top