Съдът глоби с 300 лева хулиган, откъснал пагона на полицай

Нова присъда за двамата лекари, причинили смърт поради немарливост

Пловдивският районен съд наложи 300 лева глоба мъж, набил баща си, а след това и двама полицаи. Инцидентът станал в дома на пловдивчанина, а служителите на реда били повикани от бащата, който се ядосвал, че синът му е пияница.

Пред районния съд мъжът признал вината си и казал, че много съжалява за станалото.

Инцидентът станал преди две седмици – на 17 май. Около 22.30 часа в Трето РУ в Пловдив бил получен сигнал за мъж, който бие баща си. Двама полицаи били пратени на посочения адрес. Те заварили бащата да ги чака на входната врата. Възрастният човек казал, че синът му се прибрал пиян в дома си, бутнал го и той паднал. При падането бащата ударил гърба си във вратата на тоалетната.

Полицаите опитали да говорят със сина, но той започнал да се кара и с тях. Наричал ги „боклуци“ и „мръсни ченгета“. Полицаите питали майката дали синът й бие и нея, но тя казала, че не й е посягал, а само я тормозел психически.

Докато ченгетата говорели с майката, синът пак се нахвърлил на баща си, но бил спрян от униформените. Мъжът обаче започнал да блъска полицаите, ударил единия с юмрук в корема, а на другия скъсал левия пагон. Накрая двамата служители на реда му сложили белезници и го отвели в районното, където останал за 24 часа по Закона за МВР.

Решението на Районния съд може да бъде обжалвано пред по-горна инстанция.

Подобни статии

Top