Съдът остави шофьора-беглец в ареста - DC news

Съдът остави шофьора-беглец в ареста

съдът остави в ареста шофьора-беглец

Пловдивския апелативен съд остави в ареста 26-годишния Орхан Яшаров от Аджисан махала. Младежът беше гонен на 19 октомври от полицаи из центъра на Пловдив, а при гонката пострадаха двамата служители на реда.

Три обвинения е повдигнало държавното обвинение срещу Яшаров. За две от тях наказанието е над 5 години затвор, посочи прокурорът по делото. Според адвоката на Орхан Стоян Донков обаче цялата случка, заради която Пловдив заприлича на сцена от уличен екшън, се дължи по-скоро уплаха от полицията.

След кратко съвещание съдът потвърди решението на окръжния съд за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Според съдебния състав държането му е било изключително дръзко и самонадеяно. Орхан заяви, че съжалява, но пред репортерите замълча. Близките му също отказаха да коментират.

„Мярка „Задържане под стража се взема като изключителна мярка, когато обвиняемия няма къде да бъде открит, има риск да се укрие, има риск да извърши друго престъпление. Този има адрес, има чисто съдебно минало, няма причина да се предполага, че ще извърши друго престъпление. В конкретния случай е бил провокиран от други обстоятелства, предстои да бъдат изяснени“, коментира след  потвърждаване на мярката адвокат Донков.

Защитникът обясни, че по делото са назначени медицински експертизи, които ще докажат дали младежът е бил бит от полицаите и какво е здравословното му състояние. Решението на съдиите е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Подобни статии

Top