Съдът отложи за догодина делото срещу убиеца на Асенчо

Пловдивският Апелативен съд отложи за 3 февруари делото срещу убиеца на 3-годишния Асен Инджев Ирхан Камбур. Камбур обжалва днес доживотната си присъда пред апелативните магистрати. На 19 май той беше признат за виновен и получи най-тежката присъда в българското законодателство – доживотен затвор без право на замяна при първоначален специален режим.

На 10 април в Пловдив Ирхан убил по особено жесток и мъчителен начин малкия Асенчо. Момченцето, което живеело при сестра си Диана, било пребивано системно от Камбур, който бил приятел на младата жена.

На 9 април миналата година Камбур първо счупил с побой крачето на детето, а след това го завел в болницата, за да го гипсират. Ден по-късно то било пребито до смърт.

След като Асенчо починал, Ирхан прибрал трупчето в гардероба за няколко дни. Когато тялото започнало да мирише, заедно със сина си Реджеп опаковал мъртвото дете в два черни найлонови чувала, които пъхнал в чувал от захар, заедно с други боклуци.

След това отишъл край Марица и заровил чувалите със смет, а няколко дни по-късно се върнал и изровил телцето. После сложил голям бетонен блок в чувала и го изхвърлил в реката. Впоследствие внушил на майката на Асенчо Мария, че тя го е изгубила, докато рови из кофите с боклук в Столипиново.

Днес съдът отложи делото заради поисканата от защитника на Ирхан Стоян Донков очна ставка с приятелката му Диана Инджева заради противоречия в показанията й.

Донков поиска да бъде разпитан и свидетелят Иван Георгиев, пред когото Диана признала, че сама е убила Асенчо.  За да не нарушат правата на Камбуров, съдиите отложиха процеса за догодина.

Подобни статии

Top