Съдът решава за измамници, излъгали баба в Първомай

Районният съд в Първомай ще разгледа днес искането на прокуратурата да бъде взета постоянна мярка “Задържане под стража” спрямо мъжете извършили една от най-големите телефонни измами в страната.

Ударът бе разкрит от полицията преди няколко дни. Тогава стана ясно, че измамниците  са успели да измъкнат 268 000 евро и 13 000 долара от 80-годишна баба от Първомай.

Измамата била извършена по обичайната схема – възрастната жена получила обаждане на домашния си телефон. Мъжът, който й се обадил твърдял,  че внукът й се нуждае от пари за спешна операция. Ало измамникът поискал 30 хил. лв., а жената му казала, че разполага само с 500, но в дома й има метална каса с пари.

След като дошъл на адреса, апашът се опитал да отвори касата, а жената дори му дала ъглошлайф. Той обаче не работел и измамникът отишъл да вземе нов. След като успял да отвори касата той измъкнал наличните вътре долари и евро.

Измамникът е задържан на главния път София-Варна в района на Велико Търново. Той е заловен заедно с друго лице, на което е трябвало да предаде част от сумата. Извършителят е криминално проявен, осъждан за кражби и измами. Роден е в Хасково, но живее в Елин Пелин. Получателят е на 24-години от Горна Оряховица, също с няколко присъди.

 

Подобни статии

Top