Съдят бизнесмен, блъснал учител по история в Хисаря

Шофьор без книжка рани дете и жена на зебра в Пловдив

Собственик на фирма за фойерверки, прегазил известен учител от Хисаря на пешеходна пътека, застава пред Пловдивския окръжен съд днес.

60-годишният Димитър Йорданов от София блъснал на 23-ти август 2014 г. с фирменото си Пежо 73-годишния Георги Мишев от Хисар на пешеходна пътека. Възрастният човек паднал на пътното платно, а виновникът за инцидента изобщо не спрял и продължил да кара към Карлово.

Минувач, който бил на почивка в Хисар видял инцидента и сигнализирал на тел. 112. Възрастният човек бил откаран с линейка в болницата, но по-късно починал.

Полицаи открили колата на Йорданов малко по-късно в близост до мястото на инцидента, а пред тях водачът обяснил, че усетил удар, но помислил, че е ударил подвижен знак. Шофьорът потвърди това и пред съда по време на едно от заседанията досега.

Загиналият нелепо Георги Мишев е дългогодишен учител и известен историк в Хисаря. Той е популярен в цяла България с песните и стиховете си, а изпълненията с акордеон са му донесли награди от престижни конкурси.

 

Подобни статии

Top