Съдят дилър, укрил в дома си амфетамини и марихуана

35-годишен пловдивчанин е задържан и обвинен в притежание и разпространение на наркотични вещества, както и за незаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси, съобщиха от Прокуратурата.

Георги С. се занимавал с разпространение на наркотични вещества  – марихуана и амфетамини на прах на територията на Пловдив. Води се разследване за установяване на източниците, от които се е снабдявал.

На 3 февруари 2016 г. в дома му в Пловдив било извършено претърсване и изземване от полицейски служители, при което са били иззети 302 грама амфетамини на обща стойност 9065 лева, малко количество марихуана, както и боен пистолет „Макаров“ и патрони за него. Обвиненият бил разпределил марихуаната и прахообразния амфетамин в пликчета, с цел подготовка за тяхното разпространение на други лица, която дейност била и основният му източник на доходи.

Георги С. е оставил в каса в жилището си разпределените дози наркотици.  По време на разпита със следователи той се е признал за виновен. Съдът вече му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Най-тежкото, предвидено от закона, наказание за престъпленията, в което Георги С. е обвинен, е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Подобни статии

Top