Съдят жители на Стряма, отглеждали канабис

marihuana

Трима жители на пловдивското село Стряма застават пред съда за отглеждане на марихуана с цел разпространение. Димитър Любенов, Стоян Рангелов и Иванка Димитрова са обвинени за държане на наркотици в особено големи размери. При обиските в домовете им са открити марихуана с общо тегло около 11 кг на обща стойност – близо 65 000 лева.

Тримата са предадени на съд и за това, че са нарушили Закона за контрол върху наркотичните вещества и са отглеждали растения от рода на конопа, за които, след извършената експертиза,  е установено, че са марихуана с общо тегло над 9  килограма на стойност около 55 000 лева.

Наркотичните вещества са били иззети след претърсване, извършено в къща и стопанска постройка в  Стряма. Там е имало оборудвано помещение, където се сушала марихуаната, както и хладилник със семена за канабис и препарати за подпомагане на растежа на растенията, отглеждани в двора и в оранжерия.

Пред разследващите органи тримата подсъдими не са се признали за виновни.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени, е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

Днес е първото заседание по делото, призовани са четирима свидетели и петима експерти.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top