Съдят майка, убила бебето си

38-годишна жена от карловското село Васил Левски застава за пореден път пред Пловдивския окръжен съд за убийството на новороденото си бебе през август, миналата година. Шивачката Пенка Тодорова удавила момиченцето си в дере в местността “Новите лозя” край Калофер, зад цеха на “Интендантско обслужване”, в който работела.

Случаят с майката от село Васил Левски, която роди бебето си и го удави в дере край Калофер, а после скри в храстите трупчето му, потресе цяла България. Според съдебните експерти  бебето е било напълно доносено и здраво, но е живяло едва 10-15 минути и смъртта му е настъпила от удавяне.

На първото заседание по делото жената не дойде в залата, тъй като доброволно влязла за лечение в пловдивския психодиспансер. Жената била разведена и от 2 години живеела с приятеля си Иван Иванов в дома му в с. Васил Левски.

Тройната комплексна психиатрично-психологическа експертиза, приложена към делото доказва, че Тодорова не страда от психично заболяване. Според вещите лица жената е действала подредено и целенасочено. Според адвоката й обаче тя е била в следродилна депресия. Затова в съдебна зала защитникът Петьо Енев настоя делото да не се гледа по съкратения ред.

На снимката: Иван Иванов, с когото Пенка живеела на семейни начала.

Подобни статии

Top