23 души отиват на съд за кражба на ток

Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство и привлече като обвиняем 35-годишния Георги П. от Асеновград за кражба на ток.

Срещу мъжа са повдигнати обвинения за неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа и неправомерно въздействие върху уредите, с което се създава условие за непълно отчитане на потребената електрическа енергия – престъпление по чл. 234в, ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 16 декември 2015 г. Георги е извършил за 8 минути манипулация на електрическо табло, монтирано до оградата на къща в район „Южен“ в Пловдив. В момента текат процесуално-следствени действия, разпитани са свидетели. Георги е осъждан четири пъти от 2002 г. до 2012 г.

За последните 24 месеца Районна прокуратура – Пловдив, е образувала общо 77 досъдебни производства за кражба на електричество, а по внесени обвинителни актове и споразумения са били осъдени 23 лица.

На 4 декември 2015 г. Районна прокуратура – Пловдив, внесе в съда и обвинителен акт срещу 58-годишния Любомир Х. за неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа . престъпление по чл. 234в ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият живеел сам в къща в с. Ръжево Конаре, Пловдивска област, но не заплатил изразходваната електрическа енергия, поради което през пролетта на 2015 г. му било преустановено подаването на ток. Няколко месеца по-късно Любомир, който имал добри технически умения, се свързал сам към електроразпределителната мрежа.

На 11 септември 2015 г. при извършване на проверка от служители на „EVN България“ на абонати с неплатени сметки е установено, че в дома на Любомир работят електрически уреди. В хода на досъдебното производство обвиняемият се е признал за виновен. Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Подобни статии

2 Коментара

  1. Силвана написа:

    Имам въпрос – Колко циганина са в затвора за кражба на ток

Top