Съдят мъж, шамаросал шофьорка – карала бавно

28-годишният Деян Ю. от Сливен застава днес пред Пловдивския районен съд за побой над шофьорка. На 19 май, тази година, на Кукленско шосе, той я ударил, защото карала бавно. Обвинението срещу него е за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

На 19 май Христина, която шофирала лекия си автомобил „Деу“ по бул. „Кукленско шосе“, направила обратен завой на отбивка и продължила движението си в лявата лента. На около 100 м след това към нея се приближил мерцедес, управляван от сливналията. Той започнал да й крещи защо карала бавно в лявата лента, ругаел жената и плюел по автомобила ѝ.

Христина му обяснила, че ако продължава да я притеснява ще се обади на тел. 112. После спряла на бул. „Кукленско шосе“ на червен светофар. Деян също спрял, слязъл от колата и отишъл до нея. Тя се уплашила и набрала тел. 112, но успяла само да каже на оператора: „Помощ, нападат ме“, защото в този момент мъжът я ударил с дясната ръка в слепоочието, а с лявата взел телефона и го хвърлил на предната седалка на автомобила й. Христина подала жалба в Трето РУ на МВР-Пловдив.

По делото е била назначена съдебно-медицинската експертиза, според която на Христина е бил причинен отток и охлузване на лицето, контузии на главата и шията, мозъчно сътресение.

В обвинителния акт е посочено, че с действията си Деян грубо е нарушил обществения ред  на публично място и изразил явно неуважение към обществото и по хулигански подбуди причинил лека телесна повреда на Христина.

Подобни статии

Top