Съдят пастир счупил черепа на мъж при пиянска свада

Пловдивската районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 37-годишен пастир от Ръжево Конаре за побой над 40-годишен мъж миналия декември. Срещу Николай Н. е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда, съобщиха от прокуратурата. За случая вече е осъден на десет месеца затвор съучастникът на Николай – Петър К.

На 19 декември 2015 г. Николай и още няколко негови познати, сред които и Петър, били на прасе у техен приятел в Ръжево Конаре.  Всички се почерпили порядъчно с алкохол. Празненството продължило  до ранните часове на 20 декември 2015 г.

В разгара на вечерта пострадалият Н.З., Николай и Петър се скарали. Домакинът качил двама от скандалджиите на колата си и ги откарал в стопанския двор, където живеели. Когато слезли от колата, двамата видели опонента си и започнали да го налагат по удари в главата и лицето. 40-годишният мъж паднал, а те продължили да го ритат. След като го пребили, си тръгнали. Раненият мъж, който бил селскостопански работник, бил откаран в болницата за лечение.

От назначената по делото съдебно-медицинска експертиза става ясно, че пострадалият имал множество наранявания по главата – счупване на черепа, на горната челюст и на носа, кръвонасядания  и отоци по очите и други рани, които довели до опасност за живота му.

По делото като обвиняем е бил привлечен Петър К., на който е било повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда.  На 19 май тази година той е бил осъден на 10 месеца затвор при първоначален строг режим, след като между прокуратурата  и защитника на Петър било сключено споразумение, което било одобрено от Районния съд.

Предстои да бъде съден и Николай. Наложена му е постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Снимка: livesport.bg

 

Подобни статии

Top