Съдят пишман крадец, опитал се да ограби проститутка

Районната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт в съда срещу 32-годишния пловдивчанин Христо М. за отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго с намерението противозаконно да я присвои със сила и заплаха – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 28 юли 2015 г. Христо се движел в района на бул. „Христо Ботев“ в Пловдив. Срещу спирката на Централна жп гара срещнал 18-годишната П.А., която се занимавала с проституция. Тя му предложила сексуални услуги за 15 минути срещу заплащане. Двамата се оттеглили към коловозите на жп гарата.

Христо М. платил на жената 20 лева, но после решил да си ги поиска обратно, защото останал недоволен от услугата. П.А. си тръгнала и отказала да му върне парите. Поради тази причина той решил да я ограби. Настигнал жената и започнал да й дърпа дамската чанта, в която имало 100 лева, документи и принадлежности за гримиране.

П.А. успяла да избяга в посока към бул. „Христо Ботев“, но отново била догонена от обвиняемия, който този път успял да й вземе дамската чанта, чиято дръжка скъсал чрез издърпване. Христо М. заплашил жената с джобно ножче. Пострадалата успяла да го ухапе по едната ръка и се развикала за помощ.

Няколко мъже, нейни познати и роднини, които били в района на жп гарата, подгонили обвиняемия. Христо М. се опитал да прескочи ограда край коловозите, за да избяга, но паднал на дясната си ръка и я счупил. Изпуснал и джобното ножче.

Обвиняемият бил застигнат от мъжете, които му нанесли побой, след което отнели от него дамската чанта на П.А., а също и други негови вещи, сред които и мобилният му телефон, за което се води отделно разследване. Случаен минувач се обадил в полицията, а пострадалата подала жалба във Второ РУ на МВР в Пловдив.

По делото са извършени няколко експертизи. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият не се е признал за виновен.

Подобни статии

Top