Съдят пловдивчанин, крал первази от училища и детски градини

Пробация за асеновградчанин, който изхърли кучето си през терасата

Районна прокуратура-Пловдив изправя пред съда Николай Т., на 26 години от Пловдив, за това, че за периода от 20 април 2014 г. до 5 май 2014 г. откраднал алуминиеви первази от основно училище и от детска градина в Пловдив, като общата стойност на вещите е 260 лева.

На 20 април 2014 г. Николай Т. се покатерил по сградата на училище в Пловдив с помощта на стълб за улично осветление, който се намирал близо до стената на сградата. Мъжът достигнал до втория етаж, като се набирал с ръце и се придържал за прозорците. Успял да седне на един от тях и с помощта на отвертка демонтирал пет алуминиеви перваза, след което отново по електрическия стълб слязъл и си тръгнал.

По-късно същия ден се върнал до училището, покатерил се отново по същия начин и издърпал от втория етаж вече демонтираните первази. След това ги продал на свидетел по делото за 20 лева. За времето от 30 април 2014 г. до 5 май 2014 г. Николай Т. отмъкнал общо осем броя алуминиеви первази от сграда на детска градина в Пловдив. Тях също ги продал за 20 лева.

Обвиняемият се е признал за виновен. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Подобни статии

Top