Съдят рома, хвърлил 100 лева подкуп на полицаи от Шесто

27-годишният Георги Рангелов, който през ноември хвърли 100 лева подкуп на полицаи от Шесто районно за това, че го хванаха да шофира без книжка, ще бъде изправен на съд, съобщиха от прокуратурата. Рангелов дал парите на старши полицай, за да не го проверява и да не му съставя протокол.

Униформените спрели шофьора заради шофиране с несъобразена скорост по ул. „Ландос“. Младият мъж започнал да ги моли да не го проверяват, защото нямал шофьорска книжка и „щял да почерпи“. Полицаите все пак разпоредили да даде документите си, което и станало. Докато единият служител извършвал проверката Георги извадил пет банкноти от по 20 лева, които оставил върху документите държани от полицая. Полицаите обаче имали предварителна информация, че същият водач преди няколко дни бил осуетил полицейска проверка и избягал от органите на реда. Затова те не се подвоумили и веднага го закопчали.

На Георги са съставени два акта за административно нарушение по разпоредбите на Закона за движение по пътищата и по Кодекса на застраховането. Установено е, че 27-годишният Рангелов е неправоспособен водач и няма издадена шофьорска книжка.

Той не се е признал за виновен. Осъждан е седем пъти, като има наказания за управление на МПС без книжки, кражба и др.  Имал 16 акта за административни нарушения, повечето от които за нарушения по Закона за движение по пътищата.

На мъжа е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Наказанието, което законът предвижда за извършеното престъпление, е до 10 години затвор и глоба до 15 000 лева.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни статии

Top