Съдят убийците на бизнесмена Георги Рогачев

sydebna palata1

Двама роми от карловското село Розино ще застанат пред Пловдивския окръжен съд днес за убийството на бизнесмена Георги Рогачев – Рогача. Николай Стоянов и племенникът му Иван, заедно с още един съучастник, който все още не е известен, са пребили до смърт Рогачев, който бил собственик на бензиностанция в селото, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата им и по хулигански подбуди.

58-годишния бизнесмен притежавал бензиностанцията от години. Той многократно имал проблеми с ромите от Розино, които зареждали газ в автомобилите си, а след това отказвали да платят. Във фаталния ден – 14 септември 2014-та година, около 16.30 ч. Николай Стоянов заредил дизел за 20 лева в товарния си автомобил, но отказал да даде пари за горивото. Служителят се обадил на собственика, който дошъл на място. Рогачев се скарал със Стоянов, но той се обадил на свой близък, който дошъл с още трима души, сред които и племенникът Иван Стоянов. Тримата носели дървени колове, лопати и мотика.

Като ги видял бизнесменът влязъл в бензиностанцията, взел незаконно притежавана от него пушка и се опитал да сплаши ромите с нея. Към обекта обаче започнали да идват и други роми с тояги и камъни. Те се насочили към Рогачев и го обградили. Иван Стоянов ударил с лопата жертвата в дясното слепоочие, а след това с дървен прът го ударил и чичо му Николай. Рогача загубил съзнание, а ромите избягали. Бизнесменът бил откаран в болницата в кома. Мъжът починал на 20 октомври 2014 година.

По време разпитите в досъдебното производство двамата извършители са отказали да се признаят за виновни.

На първото заседание днес са призовани 26 свидетели и 15 вещи лица.

 

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top