Съдят чичо, намушкал племенника си в Брани поле - DC news

Съдят чичо, намушкал племенника си в Брани поле

50-годишен мъж от Браниполе застава пред съда за опит да убие племенника си. Рецидивистът Христо Попантонов е осъждан 11 пъти, като първата му присъда е за кражби от 1983 г., когато е бил непълнолетен, а последната е отново за същото престъпление. Осъждан е още и за грабежи, отнемане на автомобили, хулиганства, закани за палеж и други. Излязъл от затвора на 17 април 2014 г.

На 21 май 2015 г. в Браниполе имало събор. Попантонов отишъл там с племенника си Атанас и други техни роднини. Поръчали си алкохол и мезета. Между тях възникнал стар спор за земи и пари, започнали да се карат шумно.

Техни близки се обадили на тел.112. Попантонов и неговият племенник Атанас били отведени в Първо РУ на МВР-Пловдив, където им съставили предупредителни протоколи.

Двамата отново се върнали в Браниполе и седнали в двора на къщата на пострадалия, заедно с близки, които искали да тушират напрежението между тях.

Попантонов пак се напил и поискал от племенника си Атанас да му връща пари, които му дължал от доста години. Последният му отговорил уклончиво, което ядосало обвиняемия.  Той заплашил роднината си, че ще го убие с ловна пушка, ще му отреже главата, ще я сложи на тепсия, ще го закачи на кука, а след това ще го излежи.

Атанас пристъпил към обвиняемия, за да го изведе от дома си, но в този момент Христо извадил автоматичен сгъваем нож и го пробол в гърдите. Племенникът успял да хване ръката му, с която държал ножа, но я изпуснал и Попантонов му нанесъл още един удар в областта на врата. Пострадалият бил откаран в болница.

Ако Христо Попантонов бъде признат за виновен, той може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без замяна.

 

Подобни статии

Top