Съдят чичо, намушкал племенника си в Брани поле

noja

50-годишен мъж от Браниполе застава пред съда за опит да убие племенника си. Рецидивистът Христо Попантонов е осъждан 11 пъти, като първата му присъда е за кражби от 1983 г., когато е бил непълнолетен, а последната е отново за същото престъпление. Осъждан е още и за грабежи, отнемане на автомобили, хулиганства, закани за палеж и други. Излязъл от затвора на 17 април 2014 г.

На 21 май 2015 г. в Браниполе имало събор. Попантонов отишъл там с племенника си Атанас и други техни роднини. Поръчали си алкохол и мезета. Между тях възникнал стар спор за земи и пари, започнали да се карат шумно.

Техни близки се обадили на тел.112. Попантонов и неговият племенник Атанас били отведени в Първо РУ на МВР-Пловдив, където им съставили предупредителни протоколи.

Двамата отново се върнали в Браниполе и седнали в двора на къщата на пострадалия, заедно с близки, които искали да тушират напрежението между тях.

Попантонов пак се напил и поискал от племенника си Атанас да му връща пари, които му дължал от доста години. Последният му отговорил уклончиво, което ядосало обвиняемия.  Той заплашил роднината си, че ще го убие с ловна пушка, ще му отреже главата, ще я сложи на тепсия, ще го закачи на кука, а след това ще го излежи.

Атанас пристъпил към обвиняемия, за да го изведе от дома си, но в този момент Христо извадил автоматичен сгъваем нож и го пробол в гърдите. Племенникът успял да хване ръката му, с която държал ножа, но я изпуснал и Попантонов му нанесъл още един удар в областта на врата. Пострадалият бил откаран в болница.

Ако Христо Попантонов бъде признат за виновен, той може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без замяна.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top