Съдят шофьор без книжка, убил 28-годишна - DC news

Съдят шофьор без книжка, убил 28-годишна

Пробация за асеновградчанин, който изхърли кучето си през терасата

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение срещу 34-годишният Рашко Х. от Пловдив, който през септември миналата година уби на пътя 28-годишна жена.

Около 21:00 часа на 3-ти септември 2015 г. Рашко Х. отишъл при свой приятел в пловдивското село Пъдарско, който живеел на съпружески начала с убитата 28-годишна П.П.

Тримата били поканени на сватба в съседното село Момино село (на 4 км. от с. Пъдарско) и тръгнали с БМВ, което Рашко управлявал без да притежава шофьорска книжка.

Тримата тръгнали за селото след 22:00 часа, като Рашко отпрашил със 108 км/ч., превишавайки разрешената за извън населено място скорост от 90 км/ч.

Около 22:30 часа Рашко Х. достигнал кръстовището преди входа на с. Пъдарско. Без да намали скоростта, той навлязъл в десен завой, загубил контрол над управлението на автомобила, и въпреки че пътната настилка била суха, той изхвърчал от пътното платно и се преобърнал по таван.

При преобръщането 28-годишната П.П., която била на задната седалка, получила тежки травми и починала.

Рашко Х. и приятелят на починалата били ранени по-леко и откарани за лечение в болницата.

Според заключението на автотехническата експертиза основната причина за инцидента е шофирането с превишена скорост, която не е позволила преодоляване на десния завой, довела е до загуба на устойчивост на автомобила и в следствие на това те са изхвърчали от пътното платно.

Разпитан в хода на досъдебното производство Рашко Х. се е признал за виновен.

Подобни статии

Top