Съдят шофьор, блъснал майка на три деца

59-годишният Милко Драганов застава днес пред Пловдивския окръжен съд за причинената по непредпазливост смърт на 37-годишната Калина Стефанова. Срещу шофьора, е повдигнато обвинение, че на 3 февруари, 2014-та година е нарушил правилата за движение и е блъснал майката на три деца на пешеходна пътека до Аграрния университет. Калина, която прекара шест месеца в будна кома, почина на 16 август, миналата година в болницата. Така двете й момиченца – Йоана /8 г./и Павлина /5 г./, и 3-годишния й син Калоян останаха сирачета, а съпругът й Иван Стефанов – вдовец.

Във фаталния ден  Калина бързала да вземе 8-годишната Йоана от дома на майка си. Затова пресякла кръстовището на бул. „Санкт Петербург“  и „Източен“ на червен светофар, въпреки че минала по пешеходната пътека.  Докато преминавала, тя била блъсната от Милко Драганов.

Шофьорът карал с ниска скорост – около 50 км/ч. След инцидента той спрял и слязъл да помогне на пострадалата. Тя лежала в безсъзнание, но без видими наранявания. Милко повикал Бърза помощ, която откарала ранената жена в болницата с множество наранявания. От травмите жената изпаднала в будна кома. В това състояние тя остава повече от шест месеца. На 16-ти август Калина умира в болницата заради пневмония, причинена от състоянието й.

Изготвените по делото експертизи показват, че шофьорът не е употребил алкохол. Според държавното обвинение обаче Милко Драганов не е реагирал своевременно на опасността от удар с пешеходката и това е причинило инцидента.

Това е първо заседание по делото. Призовани са 4 свидетели и 3 вещи лица.

Припомням, че след инцидента с Калина, семейството й изпадна в изключително тежко състояние. За лечението й бяха необходими много средства, а съпругът й Иван Стефанов е инвалид с пенсия от 130 лева. DCNEWS ви разказа историята на мъжа и децата му, които преживяват само с тези средства и детските надбавки.

Благодарение на добротата и отзивчивостта на стотици хора от Пловдив, страната и чужбина, около Коледните и новогодишни празници семейството получи огромна подкрепа. В резултат на изпратените от много българи средства, децата вече имат по личните си сметки по 10 хиляди лева, които ще бъдат използвани за образованието им.

Подобни статии

Top