Съдят шофьор, блъснал майка на три деца

deca-2

59-годишният Милко Драганов застава днес пред Пловдивския окръжен съд за причинената по непредпазливост смърт на 37-годишната Калина Стефанова. Срещу шофьора, е повдигнато обвинение, че на 3 февруари, 2014-та година е нарушил правилата за движение и е блъснал майката на три деца на пешеходна пътека до Аграрния университет. Калина, която прекара шест месеца в будна кома, почина на 16 август, миналата година в болницата. Така двете й момиченца – Йоана /8 г./и Павлина /5 г./, и 3-годишния й син Калоян останаха сирачета, а съпругът й Иван Стефанов – вдовец.

Във фаталния ден  Калина бързала да вземе 8-годишната Йоана от дома на майка си. Затова пресякла кръстовището на бул. „Санкт Петербург“  и „Източен“ на червен светофар, въпреки че минала по пешеходната пътека.  Докато преминавала, тя била блъсната от Милко Драганов.

Шофьорът карал с ниска скорост – около 50 км/ч. След инцидента той спрял и слязъл да помогне на пострадалата. Тя лежала в безсъзнание, но без видими наранявания. Милко повикал Бърза помощ, която откарала ранената жена в болницата с множество наранявания. От травмите жената изпаднала в будна кома. В това състояние тя остава повече от шест месеца. На 16-ти август Калина умира в болницата заради пневмония, причинена от състоянието й.

Изготвените по делото експертизи показват, че шофьорът не е употребил алкохол. Според държавното обвинение обаче Милко Драганов не е реагирал своевременно на опасността от удар с пешеходката и това е причинило инцидента.

Това е първо заседание по делото. Призовани са 4 свидетели и 3 вещи лица.

Припомням, че след инцидента с Калина, семейството й изпадна в изключително тежко състояние. За лечението й бяха необходими много средства, а съпругът й Иван Стефанов е инвалид с пенсия от 130 лева. DCNEWS ви разказа историята на мъжа и децата му, които преживяват само с тези средства и детските надбавки.

Благодарение на добротата и отзивчивостта на стотици хора от Пловдив, страната и чужбина, около Коледните и новогодишни празници семейството получи огромна подкрепа. В резултат на изпратените от много българи средства, децата вече имат по личните си сметки по 10 хиляди лева, които ще бъдат използвани за образованието им.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top