Съдят шофьор, ударил две жени на АМ „Тракия“

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Анатоли М., на 33 г., за нарушаване правилата за движение по пътищата при управление на моторно превозно средство и причиняване по непредпазливост на телесни повреди на повече от едно лице – престъпление по чл. 343 ал. 3 във връзка с ал. 1 и във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Анатоли М. е предаден на съд за това, че на 20 март 2015 г. на автомагистрала „Тракия“, в района на 123-я км в обл. Пловдив, при управление на моторно превозно средство – товарен автомобил-влекач, марка „Мерцедес“ с пловдивска регистрация, нарушил правилата за движение и причинил средни телесни повреди на 25-годишната Ф.М. и на 57-годишната М.Х., довели до трайно затруднение на движението им за повече от тридесет дни.

На 20 март 2015 г. обв. Анатоли М., който работел в частна фирма в гр. Пловдив, шофирал товарния автомобил в дясната лента на автомагистрала „Тракия“, която граничела с лентата за принудително спиране – аварийната. Той се движел с допустимата скорост. В района на 123-я км. в аварийната лента бил спрял автомобил, марка „Пежо 206“, като на шофьорското място седяла Ф.М., а до нея на предната седалка била майка й М.Х.

В този момент товарният автомобил-влекач навлязъл в лентата за принудително спиране  и ударил с предната си дясна част спрелия автомобил. Вследствие на това колата била изтласкана напред и попаднала в затревената площ до предпазната странична магистрална ограда.  Покрай мястото преминал друг товарен автомобил. Водачът спрял и видял двете моторни превозни средства.

Опитал се да извади пострадалите жени от ударената кола, но вратите й били смачкани и не успял да ги отвори. На място пристигнали екипи на Спешна помощ и на Противопожарна охрана, като последните извадили ранените. Те били откарани до болницата, където им е оказана медицинска помощ. Анатоли М. бил тестван на място с техническо средство „Дрегер“. Уредът отчел отрицателна проба за алкохол.

По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, която установила, че травматичните увреждания на пострадалите са в пряка причинно-следствена връзка с пътнотранспортното произшествие. На М.Х. са причинени две средни телесни повреди, а на Ф.М. – една.

Според автотехническата експертиза основната причина за настъпилото пътно произшествие е навлизането на товарния автомобил в лентата за принудително спиране в момент, когато не е било безопасно т.е. когато там се намирал спрелия автомобил „Пежо 206“.

Приетата фактическа обстановка се установява от свидетелски показания, огледи, експертизи и др. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебно заседание по делото.

how to buy Plavix

Подобни статии

Top