Сънародници на Лео Меси идват в пловдивското Локо

Сънародници на великия Лионел Меси скоро може да заиграят на „Лаута”. Това обеща новият собственик на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски в предаването „Спорт 7” на TV 7.

През зимата се очакват двама или трима млади аржентинци на по 18-19 години от местната втора дивизия. Легендата Христо Бонев пък ще отиде до Аржентина заедно с Крушарски, който има бизнес в южноамериканската държава.

Бизнесменът говори и за плановете си за нов стадион и за клубна база, както и по темата за черното тото.

„Поставих моите желания пред кмета на Пловдив Иван Тотев и срещнах разбиране. Говорихме за концесия за период от 30 години. Той застана зад тази идея. Желанието ми е също така и да оправим хотелската част към клуба, където да живеят юноши и футболисти, които не са от тази местност.

Второто ми желание е, понеже аз съм от самоковския край, където там се намираше най-голямото спортно училище, и искам сега да направя такова и в Пловдив. Стадионът до следващия сезон ще бъде готов с всички сектори и ще остане единствено поставянето на козирка.

Направен е планът на три етапа. Втори етап е „Бесика“, трети етап е козирката. Следващата фаза е залата зад „Бесика“, допълни той.

В същото време той разкри, че до този момент е вложил в Локомотив близо 400 хил. лева и допълни, че клубът има задължения към НАП в размер на 1.6 млн. лева. Тази сума по всяка вероятност ще бъде разсрочена за 3 години, през които „черно-белите“ ще погасяват своите задължения.

„За да си покриваме всичко, бюджетът ни трябва да бъде 3.5 млн. лева за сезон. С тях целим добро класиране. С Гъргоров говорихме за Лига Европа за другия сезон, но неговото мнение е, че това може да се случи още тази година. Ако това се случи, ще го позлатя“,

За финал не бе пропусната и темата за „черното тото“, която от години витае в родния ни футбол.

„В Локомотив това нещо го няма. Още първите срещи, които направих с тях, казах в прав текст – или правим тим и играем, или има скамейка и който не иска да си тръгва. Това е отшумяло и това нещо в Локомотив няма да се случи“, отсече Крушарски.

Снимка: tribunaplovdiv.bg

Подобни статии

Top