Съпругата на арестувания полицай: Наричаха ни изроди и престъпници (СНИМКИ)

Жалба до главния прокурор Сотир Цацаров е изпратила съпругата на арестувания след двойното убийство на родителите му служител на Икономическа полиция Венцислав Караджов – Каля. Полицаят веднага бе заподозрян в тежкото престъпление и дори беше арестуван за денонощие затова, но впоследствие бе оставен за постоянно в ареста, по обвинение, че е давал на 15-годишния си син Алекс, да стреля с личното му оръжие.

В жалбата,  копия от която са изпратени до парламентарната комисия по вътрешна сигурност и Агенцията за закрила на детето, Каля Караджова се оплаква от непрекъснат натиск, който разследващите оказвали върху нея, непълнолетния й син и майка й – Мария Рекина.

„Още от първия ден започнаха с нападките и обвиненията срещу нас. Те не ни третират като обикновени свидетели, а като абсолютни престъпници. Те директно в очите ни обвиняват, че ние сме убийци, наричат ни престъпници и изроди. Казват, че само ние сме имали мотив за убийството заради споровете за имота“, разказа на пресконференция днес Каля Караджова. Според нея по време на разпитите върху нея бил оказван непрекъснат натиск да признае, че съпругът й е убил родителите си. Съпругата на арестувания полицай допълни, че от 18 май до 26 май непрекъснато е разпитвана не само в Пловдив, но и в София.

„Искаха да се подложим на детектор на лъжата – не само аз, но и детето ми. Постоянно ме провокираха да призная, че съпругът ми го е направил, за да спася себе си и детето“, обясняваше жената.

Тя разказа, че едва на 26 май, след като отказала категорично да разговаря с разследващите, тя била заведена при дознател с адвоката си. В същия ден обаче, минути след като Каля и майка й Мария Рекина се върнали от София, майката била прибрана и подложена на кръстосан разпит от разследващите, ръководени от и.д. шефа на Криминална полиция Васил Саватинов. Според Каля майка й била притискана да издаде Венцислав, за да спаси дъщеря си и внука си. Освен психологическия тормоз, тя била подложена и на физически тормоз, тъй като била удряна по ръката.

Рекина разказала на дъщеря си, че след разпита, продължил цяла нощ, Саватинов извикал една от секретарките, накарал я да напише признания и поискал тъщата на полицая да ги разпише. След като тя отказала, той се обърнал към колегите си и попитал: „Колеги, чухте ли, призна ли тя?“ След тази реплика 6-7 души в стаята вдигнали ръка.

Впоследствие Каля била отведена в управлението с белезници на едната ръка. Тя била заплашвана, че ако не издаде мъжа си, тъй като полицаите вече имали доказателства срещу него, ще обвинят и нея в съучастие. Жената на полицая разказа още, че синът й не ходи на училище от деня на убийството, тъй като непрекъснато е разпитван.

Каля Караджова и адвокатката на Венцислав Зоя Тошкова представиха освен жалбата, също рапорти на полицая срещу зам.-шефа на ОДМВР комисар Георги Георгиев, който преди това е бил началник група в Икономическа полиция. Именно той е водил разпитите срещу Караджов, поясни адвокат Тошкова.

Припомняме, че телата на Божурка и Цветан Караджови бяха открити на 17 май следобед в двора на дома им. Родителите на Венцислав бяха застреляни. Синът им се превърна в основен заподозрян за смъртта на родителите си заради спор за къщата им в кв. „Христо Смирненски“.

И до момента няма повдигнато обвинение срещу подзащитния ми, поясни Зоя Тошкова. По думите й няма и официална информация дали оръжието на убийството, е било намерено при последните претърсвания на вилата на Караджов в село Дедево.

Подобни статии

Top