Съпругата на Тръмп "открадна" речта на Мишел Обама - DC news

Съпругата на Тръмп „открадна“ речта на Мишел Обама

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп представи „вероятната първа дама на САЩ“ по време на първата вечер на партийната конференция на републиканците в Кливлънд, Охайо.

Мелания Тръмп излезе пред Републиканците, казвайки голяма част от речта на Мишел Обама, която тя изнесе пред Демократите през 2008 г., съобщава CNN. Съпругата на Тръмп е копирала почти дословно от собствената реч на сегашната първа дама на САЩ.

Джейсън Милър, старши съветник по комуникациите, казва, че речта отразява вдъхновенията и собственото мислене на г-жа Тръмп, опитът ѝ с емигрантството и любовта към Америка. Всичко това, обаче, много силно наподобява речта на Мишел Обама.

Мениджърът на кампанията съобщава, че тя нямала търпение да представи речта си, която трябваше също така да смекчи скандалния имидж на Доналнд Тръмп, който той придоби след резките му изявления, че ще забрани временно на мюсюлмани да емигрират в страната.

От кампанията на Тръмп направиха изявление за приликите между двете речи, но не признаха плагиатство. Самата Мелания Тръмп казва, че е написала речта сама, с много малко помощ.

Речта имаше за цел да представи съпругата на кандидат-президента Доналд Тръмп пред обществото, но след скандала с плагиатството фокусът беше преместен върху детайли от личния ѝ живот, свързани с емигрирането ѝ в Съединените щати и отношенията със съпруга ѝ.

Припомняме, че по време на 4-дневната конференция се очаква Доналд Тръмп да бъде официално номиниран за кандидат-президент.

Подобни статии

Top