Съпругът, убил жена си с брадва – в психиатрия

Пловдивският апелативен съд потвърди постановената от окръжните магистрати мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 22-годишния Янко Йорданов. Младият мъж уби по особено жесток начин 21-годишната си съпруга Троянка в пловдивския квартал „Столипиново“ на 11 декември. Днес Янко не бе в съдебната зала, тъй като от няколко дни е на лечение в пловдивския Център за психично здраве.

Почти служебно премина повторното разглеждане на мярката за неотклонение на 22-годишния убиец от Столипиново. Младият мъж, който уби жена си от ревност и остави двете си дечица – на година и половина и три години, сираци, бил изпратен в пловдивския

„Той още на предишните мерки заяви, че ще направи опит за самоубийство и може би по тази причина са го въдворили за лечение и експертиза“, поясни адвокат Евгени Костадинов, който представлява близките на убитата Троянка.

Защитникът на Янко Светослав Титов обаче разбра днес в залата, че младият мъж е на лечение в психиатрично заведение.  В съдебната зала обаче той продължи да настоява убиецът да бъде освободен от ареста. „Според мене той до този момент не е осъждан, има постоянен адрес, признава вината си още от самото начало и съдейства на органите на реда“ – поясни юристът.  От прокуратурата обаче опонираха, че не може човек, нанесъл 6 удара с брадва по съпругата си, да се разхожда на свобода.

Засега не е ясно дали делото по-нататък ще се гледа при съкратен съдебен процес. Нека да видим какво ще е психичното му състояние и дали няма да се окаже, че по време на убийството не е могъл да отговаря за действията си, каза адвокат Титов.

Пред DCNEWS другият адвокат Евгени Костадинов, разказа, че близките на убитата Троянка все още нямат документи, които доказват смъртта й. „Вече една седмица от убийството, нямаме съобщение за смърт, акт за смърт, оттам вече удостоверение за наследници не могат да си изкарат и аз още не мога да бъда упълномощен да представлявам наследниците на пострадалото лице“, коментира юристът. По думите му тялото на жената не е освободено, тъй като продължават да се правят съдебно-медицински експертизи.

В съдебната зала стана ясно, че вероятно ще се наложи Янко да бъде изпратен в специализираната болница към затвора в Ловеч. Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Подобни статии

Top