Сърбия обяви червен код до границата с България - DC news

Сърбия обяви червен код до границата с България

Сърбия обяви червен код за границата с България

За неделя и понеделник е обявен червен код за сняг на територията на Сърбия до границата с България, предупреждават от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология, въз основа на прогнозираните количества валежи от дъжд и сняг и хидрологичната обстановка, тенденцията към повишаване на водните нива в цялата страна ще се запази.

По-съществени повишения на речните нива се очакват в Дунавския басейн – водосборите на реките Делейнска, Тополовец, Войнишка, Видбол, Арчар, Скомля, Лом, Цибрица, Огоста – целия басейн, Искър – целия басейн, Вит – целия басейн, Осъм – целия басейн, Янтра – целия басейн, Русенски Лом – целия басейн и съответните ѝ притоци, добруджанските реки.

Очаква се повишение на речните нива и в Черноморския басейн – водосборите на реките Провадийска, Камчия, Айтоска, Русокастренска, Средецка, Факийска, Ропотамо, Дяволска, Караагач, Велека, Резовска; в Източнобеломорския басейн – водосборите на реките Тунджа, Марица, Арда; в Западнобеломорския басейн – водосборите на реките Места и Струма.

Река Тунджа при Елхово остава в зоната на оранжев код – „риск за тревога“.

 

Подобни статии

Top