Съставът на България за „Били Джийн Кинг Къп“

Новият капитанът на тима Магдалена Малеева избра Виктория Томова, Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Лия Каратанчева за надпреварата ще се проведе в Оейраш

Капитанът на България Магдалена Малеева обяви състава за турнира от първа група на Евро-африканската зона на „Били Джийн Кинг къп“. Надпреварата ще се проведе в Оейраш (Португалия) от 8 до 13 април.

България ще бъде в състав Виктория Томова, Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Лия Каратанчева и Магдалена Малеева (капитан).

Освен България в турнира ще участват отборите на Австрия, Дания, Гърция, Унгария, Латвия, Нидерландия, Норвегия, Сърбия, Швеция, Турция и домакините от Португалия.

Състезанието ще се проведе с нов регламент. Отборите ще бъдат разпределени в 3 групи с по 4 тима. Победителите в групите ще се класират за междуконтиненталните плейофи през месец ноември. Завършилите на второ място в групите ще играят за определяне на още един тим класиращ се за плейофите. Завършилите на последните места в групите ще играят за определяне на двата изпадащи отбора.