Състезание по бягане на… токчета предизвиква дамите на Асеновград

Надпреварата се организира с благотворителна цел

Асеновград ще бъде домакин на необичайно състезание. КифлаRUN е първото организирано бягане в градска среда за дами от всички възрасти, професии, занимания, хобита и спортни предпочитания.

КифлаRUN ще се проведе от 10: 30 часа. Стартът ще бъде даден на центъра на града пред сградата на община Асеновград.

Трасето включва бягане по пешеходната улица на града в посока Железния мост и в обратна посока към моста на хотел Асеновец, където ще бъде и финала.

Правилата са прости – всяка участничка трябва да носи обувки на високи токчета и по-възможност нещо розово върху себе си.

Необичайната надпревара ще бъде в подкрепа на жените, борещи се с рака на гърдата и срещу насилието над жените под различна форма. На събитието ще се събират и дарения в помощ на Лизавета Иванова, която от години се бори с коварното заболяване множествена склероза.

Нека погледнем истината в очите: всички ние тичаме всекидневно, без да е тренировка или за удоволствие. Не в природата, не с маратонки. Тичаме за работа, към детската градина, за среща с приятели или с половинката, към вкъщи вечер при семейството, за да се срещнем с приятели, към педиатъра или до магазина. Тичаме по какви ли не поводи от съвременния живот и то без екипировка по всякакви градски терени. Понякога е даже странно, Кифла, а за къде се е разбързала с тези токчета? По този повод решихме да ви предложим едно „обикновено“ бягане в градската среда, точно както го правим всеки ден, но с нашите ежедневни дрехи от „обикновения“ ден, за да демонстрираме, че бягането е част от живота на всяка от нас.“

Организатори са сдружение “Асеновградски Баири”, съвместно с клуб „Тангра“, Център за Местни Инициативи и Развитие”, Община Асеновград, клуб „Тритон Екстрийм“.