Състезание по Ски ролери в Асеновград в неделя - DC news

Състезание по Ски ролери в Асеновград в неделя

Състезание по ски ролери в Асеновград

Тази неделя /12.10.2014 г./ от 11.00 часа в Асеновград ще се проведе състезание по Ски ролери за купа „Асеновград”. Начинът на стартиране е преследване в свободен стил на разликите от постигнатото време в състезанието масов старт за купа „Пловдив” от 11.10.2014 г.

Купа Асеновград по ски ролери ще се проведе в три дисциплини:

– мъже, юноши старша възраст-5 км;

– жени, девойки старша и младша възраст, юноши младша възраст-4 км;

– момчета и момичета, младша и старша възраст-3 км.

Маршрутът на състезанието е по ул. „Миньор” (околовръстен път посока с. Червен, откъм кв. „Лозница”)

Целта на спортното събитие е да популяризира ски спорта в Асеновград и да привлече младото поколение към целогодишни активни спортни занимания и здравословен начин на живот. То се осъществява съгласно Наредбата на Българска федерация „Ски”. Преди старта за участниците ще има техническа конференция.

Медалите ще връчи лично кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов. Наградният фонд е осигурен от домакина на състезанието Община Асеновград. Ще бъдат осигурени също подкрепителни продукти като вода и леки храни.

Купа „Асеновград” се провежда под егидата на кмета на общината д-р Емил Караиванов и със съдействието на Спортен клуб „Тритон Екстрийм”-гр. Асеновград, „Мултиспорт Предизвикателство България” и СКБС „Мартели”-гр. Пловдив. Състезанието е кръг от купа „България” и купа „Надежди” от Държавния спортен календар на БФ СКИ за сезон 2014-2015 година.

 

 

Подобни статии

Top