Със селфита и „Не се сърди човече!“ борят СПИН-а в Пловдив (СНИМКИ)

Оригинални и забавни игри и демонстрации по повод 1 декември – Световния ден за борба със СПИН, организираха доброволците от Клуб „Ела, изгрей” към Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/.

С помощта на викторина с тематични въпроси, младежите провериха какво знаят пловдивчани за безопасния секс и полово предаваните болести. На специална кутия на любовта (Love Box) пък се правеха демонстрации по правилно поставяне на презерватив.

Уникален робот обикаляше пред Централна поща и раздаваше предпазни средства на минувачите. За всички бяха предвидени и специални лентички за съпричастност. Съвсем в крак с модата, доброволците бяха подготвили голяма червена лентичка, с която всеки можеше да си направи селфи.

Студентски съвет на ПУ „Паисий Хилендарски“ също проведе традиционната си Анти-СПИН кампания със серия от събития. Тази година инициативата се провежда под надслов „Животът не е хазарт – не го проигравай!“.

Точно пред Ректората студентите разположиха огромен макет на играта „Не се сърди човече!“, регламентът на която бе с информационно-образователен характер. Мобилен кабинет за безплатно и анонимно изследване също бе част от кампанията, която е със съдействието на община Пловдив, РЗИ, БМЧК-Пловдив , Фондация „Позитивен избор“ и „Фондация „Авис Вита“.

Утре, 2 декември, в 11 ауд. на висшето учебно заведение от 16,30 часа лектори от БМЧК ще изнесат лекция на тема „Превенция ХИВ/СПИН“. Всеки, който посети лекцията, ще получи и специален сертификат.

 

 

Подобни статии

Top