Със слаба избирателна активност започна балотажът под тепетата

watermarked-snimki 002

3,78 % е избирателната активност в Пловдив и към 10 часа са гласували общо 10 838 човека. Избирателната активност днес е по-слаба от първия тур на местните избори, когато към същия час вече бяха гласували 5,06 % или 14 573 пловдивчани, съобщиха от ОИК.

Най-висока е избирателната активност в район „Централен“ – 4,26% или 2648 души. Втори са жителите на район „Южен“, където са гласували 4,12 процента от имащите право на глас.

В район „Северен“ са гласували 4,1% от имащите право на глас, в „Западен“ – 3,85 процента, а в „Тракия“ – 3,43%. Най-ниска е избирателната активност в район „Източен“ – 2,72%.

До този момент има само една регистрирана жалба.

„В една секция са влезнали повече от един представител на определена политическа партия“, каза председателят на ОИК Деница Чингарова.

Тя допълни още, че замените в СИК-овете не са много. На първия тур към 10 часа те са били над 300. В момента са едва 30.

„Това, което се тиражира се в публичното пространство, че ще има огромен отлив на членове от СИК, не се оказа верно“, каза още Чингарова

Председателят на ОИК, подчерта, че отказалите се членове на секционни избирателни комисии са изтъкнали изцяло лични причини, а не нежелание за изпълнение на служебните си ангажименти. От ОИК са реагирали своевремнно на рокадите,  а изборната обстановка е изключително спокойна към този момент.

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top