„Съюз за Пловдив“ внася предложение за намаление на данък МПС

Общинските съветници от „Съюз за Пловдив“ са входирали предложение за намаляване на данък МПС между 10 и 25% в зависимост от мощността на автомобилите.

Според  предложението до общинския съвет, за най-масово разпространените моторни превозни средства от 5 до 14 години и двигател до 100 конски сили ще се плаща 37 вместо досегашните 47 лева.  За автомобилите от същия клас над 100 конски сили данъкът трябва да падне от 206 на 154 лева.

Предложението на групата на Съюз за Пловдив е за намаляване с 18 лева на автомобилите до 5 години и до 100 конски сили, и със 100 лева на колите от същия клас над 100 конски сили. Съветниците настояват за намалението на данък МПС в продължение на няколко години.

„Без общи политически лозунги. Предложението е изписано и подготвено. Искаме изравняване на данъка на автомобилите в Пловдив с данъка, който плащат в столицата“, заяви лидерът на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева.

Каназирева  коментира и избора на Савина Петкова за председател на Пловдивския общински съвет.  Тя заяви, че не е изненадана, а е очаквала подобен сценарий. Според нея хората, които  през 2008 година са свалили Йордан Кюмурджиев от председателското място в местния парламент, и сега са същите.

„В деня, в който ГЕРБ официално обяви, че ще подкрепи номинация на „Съюз за Пловдив“ за председател на ОбС, настъпи смут и паника в редица икономически кръгове в Пловдив“, каза още Каназирева.

Тя отказа да назове конкретни имена и допълни,  че „Съюз за Пловдив“ не отстъпва от позицията и ще подкрепя дясното управление, но няма да участва в задкулисни договорки.

Подобни статии

Top