Сюрен нанасял удари и ритници на тримата студенти (СНИМКИ)

suren (2)

Пловдивският районен съд постанови постоянна мярка „Задържане под стража“ за 24-годишния ММА-борец Сюрен Красимиров Борисов, който на 28 декември през нощта преби 19-годишния син на депутата Георги Търновалийски Жулиен и двамата му 20 годишни приятели Мариян Николов и Мартин Топалов.

Срещу Сюрен и повдигнато обвинение за извършени три престъпления – побой и нанасяне на леки телесни повреди на три лица по хулигански подбуди, стана ясно в съдебната зала. Действията на ММА-боеца са били съпроводени с изключителна бруталност и увереност, обясни прокурорът по делото Ваня Прокопова. По думите й за такова обвинение се предвиждат до три години затвор.

В злополучната нощ тримата студенти излизали от нощен клуб „Галакси“, когато покрай тях минал лек автомобил, управляван от 26-годишната фризьорка Пепа Мошукова. До нея в колата бил Сюрен. Младата жена слязла разгневена от колата и ударила два шамара на Жулиен. Веднага след нея слязъл и ММА-боецът и започнал да бие младежите. По думите на прокурор Прокопова за кратко време без особена провокация той им нанесъл множество удари и ритници и ги повалил на земята.

Държавното обвинение се позова на кадри от видеокамерите на заведението, според които момчетата са били сравнително пасивни и предимно са се защитавали.

Обратното твърдяха днес в съдебната зала задържаният Сюрен и неговият адвокат Красимир Елдъров. 24-годишният професионален спортист бе доведен в залата с превързана лява ръка. Според адвокат Елдъров боецът е пострадал при побоя, като жертвата на практика бил той. Юристът и самият обвиняем твърдяха, че двама от студентите препречили пътя на колата, шофирана от фризьорката, а третият се пъхнал до кръста в купето през отворения прозорец на автомобила и започнал да обижда и Пепа, и Сюрен. По думите им момчетата държали чаши и бутилки и са порязали боеца по ръката с тях.

„По делото има данни, че момичето е било задявано и са й отправяни груби сексуални намеци в предверието на тоалетната на заведението“, заяви Елдъров.

„В случая аз съм потърпевш, бях нападнат, бях обиждан, удариха ме, разрязаха ми ръката“, заяви пред съда Сюрен. „Казах им, че не искам да влизам в конфликт, обиждаха ме, обиждаха момичето с мен. Бях изпил 3-4 бири и бях напълно адекватен“, категоричен бе спортистът. Според адвоката му обаче данните по делото сочели, че трите пострадали момчета са били пияни дотолкова, че се е наложило приятелката на Жулиен да обяснява на лекарите какво му се е случило.

Припомняме, че веднага след мелето пред клуба тримата студенти са потърсили лекарска помощ в Спешното на УМБАЛ „Свети Георги”. 20-годишните Мариян Николов и Марин Топалов били с рани в областта на лицето – разцепени устни и травми по носовете. След прегледа те са отказали хоспитализация.

По-сериозно пострадалият първокурсник от НБУ Жулиен Търновалийски е настанен в очната клиниката с хематом в окото, и охлузвания по лицето, а състоянието му е тежко.

Според съдията от Районния съд Иван Калибацев, има обосновано предположение, е престъплението е извършено от Борисов. Освен това той има условна присъда за подобно престъпление, извършено преди повече от пет години, по което е реалибитиран. Наложена му е и присъда от Окръжна прокуратура Пловдив за кражба на айфон, която в момента е обжалвана пред Върховния административен съд.

Затова съдия Калибацев постанови постоянна мярка „Задържане под стража“. Тя може да бъде обжалвана в тридневен срок, като ако това стане, делото пред Окръжния съд ще бъде на 5 януари.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top