С билет за 1 лв. сменяме няколко автобуса за час

С билет за един лев пътуваме в няколко автобуса

В началото на следващата седмица ще бъде подписан последният договор по големия транспортния проект, който трябва да бъде реализиран до края на годината. Кметът на Пловдив Иван Тотев съобщи, че ще бъде изградена система за управление на градския транспорт, която включва електронно таксуване на пътниците и информационни табели на спирките.

С подписването на договора, чиято стойност за последния компонент е 22 милиона лева, ще се повиши качеството на транспортната услуга. Кметът Иван Тотев обясни, че електронното таксуване представлява електронен билет, който дава възможност за ползване на услугата в рамките на определено време.

Билетите ще бъдат пуснати за продажба и във всички публични обществени сгради.

Ще имаме чувствителна промяна в нагласите и в цената , която плащаме за градски транспорт. Тя ще бъде намалена от гледна точка на това, че времевият билет дава възможност да се сменят наколко автобусни линии за един диапазон от време. Примерно билетът струва един лев и важи за един час. Може да се прехвърлят три автобуса, обясни градоначалникът.

Община Пловдив ще издава и транспортните карти и билетите. По този начин средствата от продажбата ще постъпват директно в общинската хазна.

Община Пловдив ще инициира междуведомствена работна група с представителите на институциите, които ще се включат в реализацията на проекта, защото срокът за изпълнение е кратък и трябва да приключи в рамките на тази година, коментира Тотев.

Той е категоричен, че чрез въвеждането на системата ще се избегне неспазването на разписанията и изпреварването на автобусите по спирките. Има възможност да се изготви и нова транспортна схема като се избегнат конфликтите между отделните превозвачи.

 

 

Подобни статии

Top