С близо 10 милиона лева ремонтират студентското общежитие на бул.“Санкт Петербург“

Кметът на Пловдив и представители на местната власт днес дадоха официален старт на проекта

Председателят на парламентарната комисия по образование Красимир Вълчев, пловдивските депутати от ГЕРБ Десислава Трифонова и Радомир Чолаков, кметът на Пловдив Костадин Димитров и представители на местната власт дадоха старт на проекта за ремонт на студентското общежитие на Пловдивския филиал на Технически университет-София.

Те бяха приветствани от директора на Филиала на висшето училище доц.Никола Шакев, както и от председателите на Студентски съвет Гергана Димитрова и на домовия съвет Иван Палешников.

Младежите благодариха на народните представители за подкрепата и помощта при кандидатстването по проекта и връчиха на Красимир Вълчев и Десислава Трифонова удостоверения за приемането им като асоциирани членове на Студентски съвет на ТУ-София, Филиал Пловдив.

От своя страна, председателят на образователната парламентарна комисия Красимир Вълчев също благодари на студентите и на ръководството на Филиала за упоритата и навременна работа по подготовката и кандидатстването по проекта . „Това общежитие е много важно, както и целия Филиал на Технически университет.

Пловдив е района с най-голям технически и индустриален потенциал, затова този проект трябваше да получи финансиране, потребностите на бизнеса и индустрията в региона  го изискват“  – каза още Красимир Вълчев.

На събитието присъстваха още заместник областния управител инж. Атанас Ташков, заместник-кмета по „Образование, бизнес развитие и европейски политики“ Владимир Темелков, кметовете на районите „Централен“ и „Тракия“  – Георги Стаменов и Георги Гатев, както и много студенти.

Пловдивският филиал на Технически университет-София спечели проект по програмата на Министерство на образованието и науката за „Саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития“.

Висшето учебно заведение ще получи близо 10 милиона лева за обновяване на 15 етажната сграда на бул. “Санкт Петербург“ в Пловдив. Общежитието, някога собственост на Академията за обществени науки и социално управление /АОНСУ/ е построено през 1983 година и от тогава в сградата са извършвани само козметични ремонти.

След обявяването на старта на проекта, официалните гости се срещнаха със студенти от Технически университет-София, Филиал Пловдив.

Представителите на властта се ангажираха да продължат да оказват подкрепа на висшето училище за подобряване на материално-техническата база, както и за изграждане на връзки с бизнеса за по-добра реализация на завършващите студенти.