С богата програма и премиера посрещат пролетта в Пловдивския театър

Eкипът на Драматичен театър – Пловдив е подготвил много изненади, премиери и вълнуващи преживявания за всички почитатели на театралното изкуство през месец април.

Програмата започва на 1 април със спектакъла „Когато гръм удари“ на младия режисьор Стайко Мурджев. Класическият текст на Яворов ще ни отведе сред равностранния бермудски триъгълник на истината, свободата и щастието.

На 2, както и на 30 април в Камерна зала Стефан Попов ще играе своя най-нов моноспектакъл „АЗ, АКТЬОРЪТ? Брат ми уби президента“. Това е съвместен проект на Драматичен театър- Пловдив и Pure Theatre (САЩ), чийто основател и артистичен директор е Родни Лий Роджърс – драматург, сценарист, режисьор и актьор с богата творческа биография.

Отново на 2 април, но в Голямата зала на Дом на културата „Борис Христов“ ще бъде представена гостуващата постановка „Покер“ на ДТ „Боян Дановски“ – Перник. „Някой изненадващо нахлува в живота ти. Заявява, че е безумно влюбен  в теб от години. Сваля на масата карти с бъдеще, за което винаги си мечтал. Как ще отиграеш това раздаване?“, ще ни запитат актьорите Ненчо Илчев и Албена Павлова.

„Дисни трилър“ може да гледате в Камерна зала на 4  април, а на 7  и 23 може да се забавлявате със спектакъла на Красимир Ранков „Съблечи се!“.

Мариус Куркински представя най-новия си моноспектакъл „Юбилей“ на сцената в Пловдив на 8 април. „Актьорът играе винаги. Дори когато е сам. Той няма живот извън играта. А когато го разбере, приема това за нова роля“ – така описва Мариус представлението, което вече пълни театралните салони в страната.

Отново на 8 април, но в Камерна зала трупата на театъра ще играе „То беше чучулига, Жулиета!“ на режисьорския екип OFFENSICHT Флеминг/Петранов. „Лекция № 1 за всеобщата просвета“ ще изнесе Камен Донев на 9 април в „Борис Христов“. Билетите за спектакъла вече са разграбени, тъй като представленията на Донев са едни от най- любимите на пловдивската публика.

Представлението “ „Чиста къща“ със специалното участие на Йоана Буковска може да гледатена 14 и 29 април в Камерна зала. Спектакълът на младата режисьорка Анастасия Събева „Антихрист“ по едноименния шедьовър на Емилиян Станев ще бъде представен в голямата зала на Дома на културата на 15 април.

На 16 април Кръстю Лафазанов и компания очакват пловдивчани на „Сако от велур в Дома на културата, а на 21 в Концертна зала Мария Сапунджиева и Герасим Георгиев – Геро ще разсмеят публиката със своя „Кастинг за мъже“.

21 април е и датата на дългоочакваната премиера на Драмата – най-новото представление озаглавено „Неприлично заглавие“. Режисьор е Иван Урумов, сценографията е на  Петьо Начев, а костюмите са на Мария Диманова. Участват Димитър Баненкин, Николай Станчев, Ивана Папазова, Мариана Йотова, Боряна Братоева, Елена Кабасакалова и Анелия Ташева. Ако пропуснете премиерата може да гледате представлението и на 28 април.

Сливенският театър гостува в Пловдив на 22 април със спектакъла на  Рей Куни „Между два стола“. Актьорския състав включва Герасим Георгиев-Геро, Вяра Начева, Николина Янчева, Августин Демерджиев, Ивайло Гандев и Димитър Марков.

На 27 април в Камерна зала Луиза Григорова ще се превъплъти в ролята на Евридика в спектакъла на режисьора Стайко Мурджев „Евридика в подземния свят“. Въпросите за търпението, доверието към другия и съмнението в собствените ни сили, са трите основни стълба, върху които стъпва съвременният прочит на мита.

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top