С "Възвишение" откриват "Сцена на кръстопът" - DC news

С „Възвишение“ откриват „Сцена на кръстопът“

Юбилейната 20-а „Сцена на кръстопът“ ще бъде открита на 10 септември от 19.00 часа с „Възвишение“. Сега „възвишенците“ на режисьора Иван Добчев се завръщат у дома, а с тях в родния си дом влиза и фестивалът.

Следващите два дни програмата ще предложи две премиери – и двете на пловдивската трупа. Стайко Мурджев ще представи своя прочит на текстове от Камен Донев на 11 септември в Камерната зала, а на 12-и талантливата Диана Добрева ще се срещне с публиката за спектакъла „Вълци“ по Петър Делчев.

С премиера в Пловдив ще се представят и артистите от театър „София“ и театралната версия на забележителния роман „Анна Каренина“. Това представление ще закрие фестивала на 23 септември.

Ще гледаме трупите на НТ „Иван Вазов“ с „Ничия земя“, „Синята птица“ и „Лунатици“. Ще се наслади и на спектаклите на Младежкия театър, Театър 199, Сатиричния театър, Малък градски театър „Зад канала“, Театър „Българска армия“, Нов театър НДК. Ще гостуват и трупите на Хасковския и Шуменския театри и Държавния куклен театър-Варна.

Пловдив ще посрещне забележителни творци и от Украйна, Англия и Испания.

20-ата „Сцена на кръстопът“ е факт с подкрепата на Министерството на културата, Община Пловдив и домакина на събитието – Драматичен театър-Пловдив, както и с многото дарители-меценати, които подкрепят фестивала.

Снимка: theatre.art.bg

Подобни статии

Top