С голям концерт в „Южен“ отбелязаха Международния ден на земята

По повод Международния ден на Земята  се организира празник в парк „Бели брези“. Кметът на район „Южен“ Борислав Инчев поздрави всички деца и гости и награди участниците в обявения конкурс за детска рисунка на тема: „Земята и ние“ с медали и грамоти.

Паркът грейна от прекрасните рисунки на децата закачени по стативите,  в които те показват своята загриженост към планетата земя и любовта си към природата.

По време на награждаването започна украсяването на земното кълбо от СИП по изобразително изкуство към СОУ „Св. Константин Кирил Философ“ с преподавател Екатерина Янева.

Децата се бяха постарали да изработят предварително континентите от плат, които закрепиха към обвитото от син воал кълбо, с което изобразиха земята.

Гости на тържеството бяха кметът на район „Северен“ Ральо Ралев,  представители на дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към община Пловдив и представители от Регионалния инспекторат на образованието в Пловдив.

Празникът завърши с традиционното българско хоро и всички отнесоха в сърцата си късче от природата земя, която не трябва да забравяме и да пазим.

 

Подобни статии

Top