С карнавално парти гонят злите духове на Хелоуин

hall

Феи, принцеси, рицари,  Батман, Спайдърмен, Рапунцел, Снежанка и всякакви приказни герои ще се съберат в Резиденцията на Алхимика в с. Белащица край Пловдив на 31 октомври от 19 ч. За да се спази традицията на Хелоуин, всички ще носят издълбани тикви с поставени в тях свещи. Всички заедно ще прогонят злите сили и лошите духове от живота си, а за гостите на карнавалното парти щe e и огромно забавление, както и начин децата да развихрят въображението си, обличайки карнавални костюми.

И тъй като по традиция на малчуганите се дават лакомства, и това честване няма да се размине без кулинарни изкушения. Гостите ще се потопят в традициите на американската кухня. Майсторите готвачи, во главе с шеф Борис Петров ще приготвят традиционни за САЩ ястия. Ще бъдат поднесени 4 вида салати, сред които и „Уолдорф“, тиквена крем супа и американска царевична. Предястието включва „Хот дог“,  печени картофи с бекон и рулца от сьомга с био тиквички. Какво е американската вечеря без Кока-Кола? Този път газираната напитка ще бъде сготвена със свинския котлет. Богато разнообразие от десерти очаква гостите – освен традиционния тиквен пай, шеф готвачите ще направят и американски фъч, сладкиш с какао, масло и яйца.

Въпреки че е смятан за американски празник, с всяка изминала година Хелоуин или Денят на Вси светии се чества във все повече страни. В Alchemist Residence тържествата ще бъдат две – едно за възрастните и второ за децата, на които аниматори ще раздвижат фантазията си. Домакините – д-р Невен Енчев и съпругата му д-р Ваня Александрова, очакват и посланика на САЩ Родерик Мур, с когото здравният мениджър се познава от началото на демократичните промени у нас.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top