С научен форум и изложба почитат Иван Гешов - DC news

С научен форум и изложба почитат Иван Гешов

Национална научна конференция, озаглавена „Академик Иван Евстратиев Гешов (1849 – 1924) – държавник, общественик и учен, меценат на българската наука и култура” ще се проведе на 6-ти и 7-ми ноември в зала „Съединение” на Регионален исторически музей /РИМ/– Пловдив.

Организатори на събитието са Институтът за исторически изследвания при БАН, Регионален академичен център в Пловдив, РИМ – Пловдив и Община Пловдив.

Конференцията, която ще бъде открита в 13:00 ч. на 6 ноември, е посветена на Иван Евстратиев Гешов – един от двамата пловдивчани, министър-председатели на България. Свои доклади  ще изнесат над 30 историци от Българската академия на науките, университетските центрове, архивите и музеите в България.

Паралелно с научния форум на 6 ноември от 18:30 часа в зала“Съединение“ ще бъде открита и изложба за живота и делото на Гешов. Тя е подготвена от БАН и РИМ – Пловдив. В експозицията са включени оригинални документи, албуми и снимки за дейността на търговската фирма на братя Гешови и най-видните представители на фамилията.

Изложбата ще остане в зала „Съединение” до 20.11.2014 г.

Подобни статии

Top