С нови карти и билети от догодина

Абонаментните карти от 16 лева за месец и 48 лева за три месеца остават и през 2016 г.

Хората, предпочели да се придвижват с масов градски транспорт, ще могат да избират между 12 вида билети и карти за пътуване, но това ще стане от април следващата година. Това решение гласуваха днес общинските съветници на Пловдив.

Освен досегашните билети от по левче за еднократно пътуване в един автобус, ще бъдат въведени също и такива за еднократно пътуване, но с прекачване на друг автобус в рамките на 1 час. Ще бъдат въведени и два варианта на еднодневни билети: с единия вариант ще можем да пътуваме с всички линии – валидността на този билет е 24 часа. А с другия ще може да използваме прекачване на друг автобус в рамките на деня, в който сме си купили билета.

Ще има още едноседмични карти за пътуване, които ще важат за всички линии, а също едномесечна карта, валидна само за една линия, карти за по три, шест, девет и дванадесет месеца. Ще се въведат и смарт карти, а също така и преференциални карти.

Остава само да се реши какви ще са цените за тези нововъведени билети и карти за пътуване.

Голяма част от автобусите вече са оборудвани с необходимите за новия начин за пътуване устройства.  В рейсовете вече няма да има кондуктори, но ще има проверяващи, които ще следят за валидността на билетите и картите.

Таксата, която Община Пловдив ще заплаща на фирмите превозвачи, ще е за километър, като за различните автобуси тя ще бъде различна. Сумата ще бъде определена от Общинските съветници

 

 

Подобни статии

Top