С премиера и гости от Ямбол започва годината за Пловдивския театър

Програма за януари на Драматичния театър

Фотограф: Николай Бекярски

Новата година за Пловдивския драматичен театър започва повече от обещаващо. През януари екипът на Драмата е подготвил много изненади и вълнуващи преживявания за всички почитатели на театралното изкуство.

Тази вечер – 8 януари, може да гледате спектакъла „Чиста къща“ със специалното участие на Йоана Буковска. Ако пропуснете тази възможност, не се тревожете, тъй като в края на месеца – 29 януари, представлението ще се играе отново.

На 12, както и на 19 януари Луиза Григорова ще се превъплъти в ролята на Евридика в спектакъла на режисьора Стайко Мурджев „Евридика в подземния свят“. Въпросите за търпението, доверието към другия и съмнението в собствените ни сили, са трите основни стълба, върху които стъпва съвременният прочит на мита. Не го пропускайте!

15 януари е най-важната дата в календара на Пловдивския театър този месец. Дългоочакваният спектакъл на младата режисьорка Анастасия Събева „Антихрист“ по едноименния шедьовър на Емилиян Станев ще бъде представен в голямата зала на Дома на културата. Повече за представлението от самата режисьорка може да прочетете тук!

„Лекция № 2 за ВСЕОБЩАТА ПРОСВЕТА“ ще изнесе Камен Донев на 20 януари в Дома на културата „Борис Христов“. Билетите за спектакъла вече са разграбени, тъй като представленията на Донев са едни от най- любимите на пловдивската публика.

Отново на 20 януари, тои път в Камерна зала, се играе спектакълът на Красимир Ранков „Съблечи се“. Трупата на ДT „Н. Коканова“- Ямбол гостува на 21 януари с представлението „Политикани“ в Дома на културата.  Същата вечер в Камерна зала се поставя спектакълът на Стайко Мурджев „Дисни трилър“.

С „Детектор на лъжата“ ще ни разсмеят талантливите актьори на 22 януари. 23 януари продължава с моноспектакъла на Елена Атанасова „SEX без захар“. „Лекция № 1 за НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО“ представя за пореден път на пловдивска сцена Камен Донев на 26 януари. Спектакъл с песни, танци, импровизации и примери от живота – така описва представлението си самият автор.

„Истанбулска история“ на Пламен Панев ще се играе на 26 януари в Камерна зала. „То беше чучулига, Жулиета!“ на режисьорския екип OFFENSICHT Флеминг/Петранов може да гледате на 27 януари.

Първият месец от новата година за театъра приключва с моноспектакъла на Ивана Папазова „Глас“ на 28 януари и постановката на Борис Панкин „Сако от велур“ на 29 януари.

 

 

Подобни статии

Top