С протест срещу сливането на училища започва сесията в Пловдив

С протест на родители срещу сливането на ОУ „Душо Хаджидеков“ и НУ „Георги Бенковски“ ще започне поредната сесия на Общински съвет Пловдив. Майките и бащите на децата от двете училища са недоволни от предложението и настояват то да не се гласува. Предвижда се също обединяване на детски градини заради намалени групи, като половината от тях са блокови градини.

Заседанието, чийто дневен ред включва 58 точки, предвижда да бъде гласувано предложението на Патриотичен фронт за забрана на бурките.

Очаква се дебати да предизвика отново и предложението, гласувано на предишната сесия, за заплащане на такса за домуване на автомобил, но без гаражна клетка, в размер на 15 лева. Решението бе върнато от областния управител Здравко Димитров.

Ще се гласува и поемане на дългосрочен общински дълг за доставка чрез финансов лизинг на три нови машини – специализирана техника за нуждите на ОП ‘Чистота’ гр. Пловдив.

На сесията ще бъде избран нов управител на ДКЦ 2. Това ще бъде единственият кандидат за поста д-р Константин Сапунджиев. Той ще управлява бившата поликлиника през следващите три години. В същото време ще бъде освободена от поста й управителката на ДКЦ VI д-р Цветанка Пеева и за длъжността й ще бъде обявен конкурс. Ще се прекрати и договора на д-р Димитър Измирлиев, управителл на Медико-техническата лаборатория, като там също ще бъде обявен конкурс за нов шеф.

По предложение на зам.-кмета Розалин Петков Белодробна болница се влива в МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Болницата е останала без персонал, без ръководство и без дейност, става ясно от мотивите на предложението. Припомняме, че през последните години политиката на общината, насочена към закриването на лечебното заведение, доведе до тоталната му разруха, а миналата година то не е покрило стандартите за болница от този тип.

С 1 млн. лв. се увеличава капитала на МБАЛ „Св. Мина“. Целта е да се подпомогне болницата, която също е в тежко състояние.

На сесията ще се гласува предложение на зам.-кмета Димитър Кацарски за отдаване под наем на помещения в подлезите на Централна гара, пл. „Съединение“ и Чифте баня.

Подобни статии

Top