С тиквен ден вече започна Хелоуин под тепетата (СНИМКИ) - DC news

С тиквен ден вече започна Хелоуин под тепетата (СНИМКИ)

С домашен тиквеник отпразнуваха Хелоуин

Тиквен ден в навечерието на Хелоуин се проведе днес на фермерския пазар в Пловдив. Биопроизводителите разположиха масите си на Четвъртък пазара, където демонстрираха здравословни специалитети от тиква.

Народно читалище „Честолюбие 2010“ от град Раковски се представи с автентични, домашно приготвени от местните баби тиквеници, рачел и печена тиква с мед и орехи. „Тиквите са био, защото сме ги отгледали в домашната си градина. Не признаваме модерни празници като Хелоуин, защото нашенското си е най-хубаво“, с усмивка споделиха двете жени от Раковски и любезно предложиха да опитаме вкусния домашен тиквеник.

Пред щанда на младия гурме специалист Лили Петрова имаше от всичко по малко – трюфели с тиква тахан и орехи, веган десерт с тиква и кокос, веган брауни с крем от тиква и кокосова сметана, безглутенови курабийки с тиква и орехи, мус от тиква с чиа и още куп шедьоври на кулинарията. Кухня „Вега“ пък предложи на пловдивчани истинска феерия от лакомства, приготвени от 100% натурални съставки. Малки и големи се надпреварваха да опитат веганските овесени кюфтета с тиква и тиквени семки, суровата торта от тиква и тиквения крем.

 

Подобни статии

Top